Voorburg

Wilgendreef 223

+31704126217

Direct contact

Ma - Vr : 9:00 - 17:30

Online zijn wij 24*7 bereikbaar

Via Parra Mediation

Via Parra Mediation is de naam waaronder Dick Tolboom ADR geregistreerd mediator en conflictcoach zijn praktijk runt. Via Parra Mediaton bemiddelt bij conflicten tussen werkgevers en werknemers en anderen die hulp zoeken bij het samen oplossen van een ontstane situatie.

Burenruzie | Via Parra Mediation

Iedereen kent het wel, je hebt een conflict met een persoon, bedrijf of instantie en samen kom je niet tot een oplossing. Een mogelijkheid die je dan hebt is het inschakelen van een mediator. Een mediator is getraind om zijn cliënten te helpen om in gezamenlijk overleg tot een oplossing te komen. De mediator zorgt ervoor dat je in alle vertrouwelijkheid en onder geheimhouding kunt vertellen wat jou dwars zit.

Bij conflicten spelen emoties en onzekerheid een grote rol. Een in het verleden goede relatie is verstoord en je ziet de toekomst erg onzeker in. De vragen die je jezelf stelt, komen we er samen wel uit? Hoe moet het nu verder? Dat zijn vragen die tijdens een conflict bij heel veel mensen opkomen.

In zo’n situatie is het prettig om er een neutrale persoon bij te hebben. Een mediator die het proces faciliteert en daardoor een klimaat schept waarin elke partij zich veilig en vrij voelt. Als mediator zorg ik er voor dat beide partijen gehoord worden en uiteindelijk samen tot de oplossing komen.

Mediators ondersteunen cliënten bij het vinden van een oplossing maar hebben zelf geen belang bij deze oplossing, oordelen niet en van belang bij mediation is de vrijwillige medewerking van alle partijen. 

Dick Tolboom als Mediator

Een rustige kerel die goed luistert, een professional die de juiste vragen durft te stellen. Vragen die soms wel eens pijn doen, kunnen schuren, maar wel nodig zijn om de angel van het conflict op tafel te krijgen. Niet bang om te benoemen wat ik zie gebeuren, maar uiteraard wel in de rol van de onpartijdige, neutrale bemiddelaar, want dat is wat een mediator is.

Hoe werk ik

Met Via Parra Mediation werk ik oplossingsgericht, oplossingsgerichte mediation richt zich niet op het conflict, maar zal u beiden vragen wat u voor het conflict in de plaats wil. Ik nodig mijn cliënten uit het gezamenlijke doel voor ogen te hebben en doelen te formuleren, oplossingen te bedenken die u beider doel dichterbij brengt 

Mijn expertise ligt in het stellen van oplossingsgerichte vragen, vragen om mijn cliënten te helpen.

De insteek van oplossingsgerichte mediation, alsook de houding van de oplossingsgerichte mediator verschillende van de traditionele vormen van mediation. Bij oplossingsgerichte mediation is de sfeer positief, de mediation gaat immers over de gewenste toekomst en niet over het ongewenste heden of verleden.

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van onze nieuws feiten en nieuwe ontwikkelingen? Registreer u dan hier.