Voorburg

Wilgendreef 223

+31704126217

Direct contact

Ma - Vr : 9:00 - 17:30

Online zijn wij 24*7 bereikbaar

Dick Tolboom | Via Parra Mediation
Dick Tolboom | Mediator | Foto MG Fotografie, www.michelgroen.nl

"Non Blaterale,
Sed Faser"

Of in gewoon Hollands, niet lullen maar poetsen!

Deze omschrijving zegt eigenlijk alles over mij, aangenaam kennis te maken! 

Ik ben Dick Tolboom een ervaren mediator en conflictcoach een ondernemende, kordate persoonlijkheid met verantwoordelijkheidsgevoel. 

Een betrokken en daadkrachtige, gestructureerde denker en werker. Die in staat is snel tot de kern te komen.

Uitstekende communicator op diverse niveaus, natuurlijk overwicht, type kartrekker. HBO werk- en denkniveau, met aantoonbare leidinggevende ervaring. Generalist met een brede inhoudelijke belangstelling voor automatisering, maar zonder mensen geen automatisering.

Ik ben gedreven in het doorvoeren van veranderingen, een people manager, klankbord en sparringpartner voor directie, management en medewerkers op de vloer. 

Ik omschrijf mezelf vaak als een OEN, waar OEN staat voor Open, Eerlijk en Nieuwsgierig. 

Deze nieuwsgierigheid komt voort uit mijn interesse voor mensen en wat hen drijft.

“Een verandering vindt plaats omdat gewone mensen buitengewone dingen doen.”

Barack Obama

Dick Tolboom als Mediator

Een rustig kerel die goed kan luisteren, een professional die de juiste vragen durft te stellen. Vragen die soms wel eens pijn kunnen doen, kunnen schuren, maar wel nodig zijn om de angel van het conflict op tafel te krijgen. Niet bang om te benoemen wat ik zie en hoor gebeuren, maar uiteraard wel in de rol van de onpartijdige, neutrale bemiddelaar, want dat is wat een mediator is.

09082019_MGF0956
Dick Tolboom | Mediator | Foto MG Fotografie, www.michelgroen.nl

Hoe werk ik

Tijdens een individueel intakegesprek informeer ik beide partijen over het mediation proces. Wanneer beide partijen kiezen voor mij als jullie mediator dan zullen we zo snel mogelijk een datum prikken om met de gesprekken te starten. Het aantal gesprekken zal afhangen van de complexiteit van het conflict, doorgaans kunnen we het af met 3 tot 5 gesprekssessies van 1 ½ uur.

Bij aanvang van de mediation zullen jullie, maar ook ik de mediationovereenkomst ondertekenen. In de mediationovereenkomst is vastgelegd welke afspraken van toepassing zijn. 

Denk hierbij aan twee belangrijke afspraken; vertrouwelijkheid en geheimhouding.

Als mediator ben ik onpartijdig en neutraal, mijn rol is het begeleiden en structureren van het mediationproces, ik zal mij inhoudelijk niet met het conflict bemoeien.

Mediation is vrijwillig. Maar eenmaal gekozen voor mediation is het niet vrijblijvend. Elkaar committeren aan het vinden van een oplossing vind ik belangrijk.

Het doel van de gesprekken is weer open staan voor, en het vertrouwen in elkaar terug winnen. Jullie samen zijn verantwoordelijk voor het vinden van een oplossing.

Wanneer er een oplossing is gevonden, zullen de gemaakte afspraken worden opgenomen in eventueel een  vaststellingsovereenkomst, maar dat is niet altijd nodig.

Wil je meer weten over mij, mediation of conflictcoaching, neem dan contact met mij op. 

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwsfeiten en nieuwe ontwikkelingen? Registreer u dan hier.